FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-22

Ünnep és kitüntetés a Vidékfejlesztési Minisztériumban

Fazekas Sándor miniszter ünnepi beszéde után számos kitüntetést adtak át a VM szakterületi személyeknek és a minisztérium dolgozóinak.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A magyarság a Szovjetunió ellen fegyveres harccal beírta magát a világtörténelembe - mondta Fazekas Sándor az 1956. október 23-ai eseményekre emlékező ünnepségen a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

 

 

Mi a történelmi eseményeket megindító pillanat, miképpen kezdődtek, miért törtek ki a háborúk s a forradalmak? - tette föl ünnepi beszédében a kérdést Fazekas Sándor. Benne volt a levegőben: valami másnak kell következnie - tette hozzá a vidékfejlesztési miniszter. 1956 esetében is így történt. Nem mehettek tovább úgy a dolgok, ahogy addig.

Hiszen példátlan módon békeidőben vitte csődbe az országot a baloldal. A terrort, szegénységet nem tudták elfogadni az emberek. Az elnyomásra forradalmi választ adott a nemzet. Ezért az emberi igazságérzet és szabadság napja 1956. október huszonharmadika - emlékeztetett az agrár-tárcavezető.

 

 

Az ünnepi beszéd után a kitüntetések átadására került sor.

 

Életfa ezüst fokozatot kapott dr. Tőkei Lajos, az ÉSZAERDŐ Zrt nyugalmazott gazdasági igazgatója hosszú időn át végzett szakmai munkája és megyei vadásszervezetekben kifejtett tevékenysége elismeréseként.

 

 

Életfa bronz fokozatot kapott Kató Sándor, a MECSEKERDŐ Zrt. nyugalmazott erdőművelési főmunkatársa, az erdészeti növényvédőszeres technológiák alkalmazása, az ágazat informatikai fejlesztése terén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

 

 

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Bánkúti Zsuzsanna titkárnő, a VM Erdészeti, Halászati és Vadászati Főosztálya munkatársa, a közigazgatásban végzett három és fél évtizedes munkája elismeréseként, nyugállományba vonulása alkalmából.

 

 

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Földesi Antal az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugdíjas közmunka referense, közmunka programok sikeres megvalósítása érdekében végzett munkája elismeréseként.

 

 

 

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Dr. Gaál Györgyné, a VMErdészeti, Halászati és Vadászati Főosztály erdészeti referense, a fenntartható erdőgazdálkodás fejlesztése, az erdei kisvasutak működtetése érdekében végzett munkájáért.

 

 

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Mészáros László, a Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárpiaci Főosztály szakreferense, az agrárpiac zavartalan működését és a piaci zavarok elhárítását szolgáló tevékenységek forrásainak tervezése területén végzett munkájáért. (A FAKI-ban kezdett, dolgozott a MÉM Erdészeti és Faipari Hivatalban, majd a hosszú ideje az agrárpiac szabályozás ügyeivel foglalkozik. Okl. faipari mérnök.)

 

 

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Prág Ferenc, a Magyar Mezőgazdaság Zrt. fotóriportere, több mint négy évtizedes magas színvonalú művészi fényképész munkájáért, a minisztériumi események képi dokumentálásáért. (Számos erdészeti eseményt is fényképezett, egy ideig a Profi-ErFa, majd Profi-Fa szaklap fotósa is volt.)

 

 

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Tóth Gábor, a  NÉBIH Erdészeti Igazgatósága adatfeldolgozó-elemzője, az Erdészeti Szakigazgatási Rendszer létrehozásáért, fenntartásáért, folyamatos fejlesztéséért, melyben elévülhetetlen érdemei vannak.

 

 

Miniszteri Dicséret Elismerést kaptak többen is a Minisztérium dolgozói közül, illetve Miniszter Úr kinevezéseket is átadott az eseményen.

 

A kitüntetések sorában végül a Miniszter Úr Miniszteri Dicséretet adományozott Némethné Czabai Rozáliának, a VM Személyügyi és Igazgatási Főosztály szakmai tanácsadójának, az állami kitüntetések és a miniszteri elismerések adományozásának előkészítésével, valamint a kitüntetés-átadási ünnepségek megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos magas színvonalú tevékenysége elismeréseként.

 

Forrás: VM-sajtó, oktober23.kormany.hu
Fotó: Mőcsényi Miklós, Bánkúti Zsuzsannáról PEL, a VM fotósa
Szerkesztette: MM

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.